dijous, 1 de febrer del 2018

Cunetas

Ara fa uns mesos em va arribar una proposta d'aquestes de contribuir en un micromecenatge via Verkami d'un projecte que es deia Cunetas, per fer un curt amb aquest mateix nom en homenatge a tota la gent que encara hi ha enterrada als vorals de moltíssimes carreteres d'Espanya (que després de Cambodja encara és el país del món amb més foses comunes sense desenterrar).



Ara no sé si van ser 5 o 10 euros que hi vaig posar, però el cas és que aquest passat 16 de gener es va fer als cinemes Texas de Barcelona l'estrena en cinema del curt (ja havia passat per algun festival, crec que el de Sitges), a la qual com a micromecenes m'hi van convidar.


No sé ben bé per què, quan hi vaig decidir participar em pensava que la cosa seria més en pla documental, però no. Es tracta d'un curt d'acció, del qual no explicaré gaire el contigut perquè sent com és un curt, poca cosa que digui ja podria ser un spoiler. Només diré que retrata la realitat del que podria ser els últims anys de guerra o primers de postguerra en un poble de Catalunya i que a la primera escena hi apareixen una colla de pobres desgraciats cavant una fossa mentre els apunten un escamot de feixistes.



I què més puc dir? Que em va semblar moooolt ben fet, molt ben dirigit per Pau Teixidor, i amb una interpretació molt reeixida de tots i totes els actors i actrius, amb una menció especial per a la Gala Marquès, la nena de la pel·lícula, i és que en el cas dels nens i nenes actors de vegades costa que no sembli que forcen una mica el paper, que exageren una mica els gestos... La Gala ho feia tan bé que no m'estranyaria que a les ecografies de quan sa mare estava embarassada ja actués bé.


L'Igor Szpakowski potser us sonarà de cara perquè feia un paper a Polseres Vermelles


En els pròxims mesos suposo que el curt farà el circuit habitual per festivals i tal, i el que no sé i espero que el Pau Teixidor sigui tan amable de deixar un comentari explicant-ho és com ho podeu fer per veure el curt els lectors d'aquest blog i la resta de gent que hi estigui interessada.


No us puc assegurar com es diu l'actor que fa de cap dels feixistes, però ho fa molt bé

La Gala Marquès, "natural born actress"

I res més, si algun dia teniu la sort de veure Cunetas, espereu als crèdits del final i quan surten els noms dels mecenes, amb la lletra P hi trobareu aquest modest blog, que és qui realment va fer de mecenes del curt, que jo no tinc pasta, ha, ha!!!

1 comentari:

  1. Vam conèixer a aquesta petita gran actriu al Teatre Lliure à l'Inframón fa dos anys i la realitat supera la ficció perquè ens va impactar molt. La vam reconèixer al Texas també. Brutal

    ResponElimina