dimecres, 22 de març del 2017

L'àrab del futur

L'àrab del futur és una saga de còmics de Riad Sattouf, francès de pare sirià que, com diu el subtítol del còmic, va viure part de la seva infantesa i joventut a l'Orient Mitjà.
En els còmics, que a França van pel volum 3 però de moment en català n'han sortit dos (editats per Salamandra amb traducció de Marta Marfany Simó), l'autor narra el xoc cultural que va viure de petit quan, després de néixer i passar els primers anys a França, se'n va anar a viure amb la família a Líbia i després a Síria.



Aquí una pàgina escanejada a l'atzar del primer volum per veure si us fa entrar ganes de comprar-lo o agafar-lo en préstec a la biblioteca. Si en voleu veure més imatges, només cal que googlegeu una mica.




En Riad dibuixant i el petit Riad dibuixat. Podeu veure que de gran ha perdut la rossor de cabells que tenia de menut i que a l'Orient Mitjà el feien d'allò més exòtic.







I per acabar, les portades del 2n i el 3r volum (que segons he llegit en algun lloc crec que és l'últim). N'esperarem amb ganes l'edició en català.

1 comentari:

  1. Jo vaig llegir-ne el primer. Em va impressionar. Molt bona la falta total d'exotisme oriental(ista).

    ResponElimina