dimecres, 3 de febrer del 2021

100 motius per processar Erdogan

Fa unes setmanes vaig rebre un missatge que demanava la meva solidaritat amb el poble kurd, i especialment amb les dones kurdes, i que es jutgi el president turc Recep Tayyip Erdogan per feminicidi, dins de la campanya #100ReasonsToProsecuteErdogan (100 raons per processar Erdogan), que els qui tingueu Twitter podeu seguir. La intenció és arribar a les 100.000 signatures arreu del món.



Ara rebo un nou missatge que tradueixo al català per mirar de difondre’l a través del blog Plujademais, i que diu:

Gràcies pel teu suport a la campanya amb la teva signatura. Amb la teva ajuda ja hem arribat a més de 30.000 signatures. Hem arribat a molta gent i organitzacions i hem pogut cridar l’atenció sobre la manera com ens afecten a les dones kurdes les polítiques feminicides del govern d’Erdogan. Mentrestant, activistes d’arreu del Kurdistan s’han unit a la campanya i estan recollint signatures en condicions difícils.

En el breu període des que vam iniciar la campanya, moltes dones han estat brutalment assassinades o atacades. Pocs dies després de començar, vam saber del cas d’un jove kurda que havia estat sistemàticament violada durant mesos per un mínim de 27 homes, entre els quals policies i militars. A finals de desembre, vam rebre l’espantosa notícia de l’assassinat de l’activista Karima Balloch, lluitadora infatigable per un Balutxistan lliure. El 16 de gener del 2021, vam saber que l’armènia Alvard Tovmasyan, que havia estat segrestada l’octubre del 2020, havia estat trobada morta amb les mans i els peus tallats. Més tard, també al gener del 2021, la copresidenta del consell civil Til Sheir, Sada al-Harmoush, i la seva ajudant i encarregada del comitè d’economia  Hind al-Khedr, havien estat segrestades per membres d’ISIS a la regió de Haskeh, a Síria.

La persecució  contra activistes i polítics continua sense aturador. A Turquia, l’exdiputada de l’HDP Leyla Güven i les activistes del TJA Ayse Gökkan i Zeynep Ölbeci van ser detingudes.



L’èxit de la nostra campanya és més important que mai. Necessitem la vostra ajuda perquè Erdogan hagi de rendir comptes i per aturar els feminicidis arreu del món. Com podeu ajudar?

― Encara no hem esgotat el potencial de les signatures online, de manera que és molt important que circuli encara més aquesta petició. Podeu signar la campanya a https://100-reasons.org/petition/

― També podeu fer campanya de recollida presencial de signatures a les vostres organitzacions o cercles, sempre respectant les mesures de seguretat per la COVID-19.

― Podeu enviar una foto o un vídeo en suport de les demandes de la campanya (p.ex. “Prou feminicidis!”, “Erdogan ha de ser jutjat”, etc.)

― També busquem organitzacions que donin suport a la nostra campanya. Podeu demanar a organitzacions que conegueu que donin suport oficialment a la campanya. El suport oficial es pot confirmar amb un breu correu electrònic que inclogui el nom de l’organització, a signatures@100-reasons.org.

Podeu seguir tota la informació i novetats de la campanya a la pàgina web https://100-reasons.org/

La campanya és a Twitter i a Facebook.

@100Reasons_

facebook.com/onehundredreasons

Gràcies pel suport! Esperem veure créixer la campanya!

L’equip de la campanya 100 reasons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada