divendres, 6 d’abril del 2012

Qui defensa els violents?

Aquest any 2012, com cada any, el govern espanyol ha presentat els seus pressupostos, aquest cop amb la novetat de les retallades dràstiques, que com han volgut destacar a so de bombo i platerets han inclòs fins i tot el ministeri de Defensa (8,8%). Però no siguem ingenus, que ha estat molt més exagerada la retallada en Educació (21,3%). I de fet, amb els números absoluts publicats aquests dies als mitjans, podríem fer dues sumes significatives:

Despesa pressupostada per al 2012 (en milions d'euros):

Educació 2.220
Cultura 760
Sanitat 3.974
--------
6.954

Defensa 6.261
I+D militar 757
--------
7.018

EFECTIVAMEEEEEEEEEENT!!! Les despeses en la mal anomenada 'Defensa' superen per poc la suma d'Educació, Sanitat i Cultura. De fet podeu veure que es gasta pràcticament la mateixa quantitat en 'investigació i desenvolupament' d'armament que en cultura. Aquest és el model que des de fa anys ens imposen alternativament PSOE i PP, amb els suports de CiU, PNB i altres 'secundaris' del Parlament espanyol (que ningú es pensi que això de gastar en l'exèrcit i l'OTAN és només cosa dels peperos, aquí tots s'hi apunten amb entusiasme i de fet la gran mentida del "de entrada no" ens la va encolomar el Felipe González amb el suport de milions de votants 'sociatontos').


Per tant, els governs i els partits que els donen suport ens tornen a dir ben clarament que són partidaris d'una societat basada en la violència, d'un planeta on les coses es resolguin a base de mort, d'un estat que s'estima més gastar-se els calés bombardejant ciutats i ciutadans d'altres països (Afganistan, Iraq, Líbia i els que toquin) o renovant la flota de tancs, avions i destructors, que no pas educant els infants del futur, guarint els malalts o fomentant la cultura.

Edifici de Trípoli destruït amb gent a dins pels bombardejos de l'OTAN

Són precisament els mateixos polítics que se n'alegren (si no ho fomenten directament a través de 'policies infiltrats') quan quatre o quaranta gats amb ganes de batussa cremen contenidors, trenquen els vidres de sucursals bancàries o grans superfícies, etc. Això els permet posar-los l'etiqueta de 'violents', etiqueta que miren de generalitzar al màxim possible entre tota la resta de participants a la mani o acte que sigui i ja de retruc fins i tot als qui gosin criticar actuacions policials desproporcionades. I així, tots hipnotitzats i espantats amb la imatge del contenidor en flames, potser no ens en recordarem que fa quatre dies avions espanyols (pagats i en certa manera pilotats per tots nosaltres) bombardejaven indiscriminadament Trípoli i altres ciutats líbies, costi les vides que costi, suposadament per donar suport a la 'primavera àrab'.


Contenidor cremant a Barcelona

PD. Tota aquesta colla de criminals que ens governen i que gasten més de 7.000 milions d'euros cada any en l'exèrcit perquè ens "defensi" de ves a saber qui, aquest any han retallat la ja minsa partida de "lluita contra el canvi climàtic" a només 59 milions d'euros. I és que, ¿quina importància té el canvi climàtic quan està en joc la sobirania de l'illa de Perejil?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada