divendres, 13 d’abril del 2012

Eurovegas NO! (2)

Fa pocs dies em va arribar un mail re-re-reenviat per algú que reprodueix una carta al director que un tal Roderic Guigó ha enviat a diversos diaris sense que cap la hi hagi publicat. Tot i que no tinc el gust de conèixer-lo, i davant la impossibilitat de contactar directament amb ell perquè no en tinc cap adreça, la reprodueixo per donar a conèixer unes dades que segur que us cridaran l'atenció i que demostren l'absurditat de l'aposta del govern de CiU per l'Eurovegas i la suposada riquesa i benestar que ha de generar.

"El govern de la Generalitat promou la instal·lació del complex EuroVegas al voltant de la ciutat de Barcelona. Segons el president, aquest projecte és crucial per al benestar futur del nostre país i conduirà a la creació de milers de llocs de treball.
L'any 1931, el joc va ser legalitzat a l'estat de Nevada i va començar la construcció de casinos a la ciutat de Las Vegas. Durant els anys quaranta, Las Vegas (i l'estat de Nevada) es van convertir en una atracció turística mundial lligada al joc.
Avui, setanta anys després, l'estat de Nevada ocupa la posició 46, entre els 50 estats de la Unió, pel que fa a la qualitat de les escoles; la número 42 pel que fa a la salut dels ciutadans, i la número 45 pel que fa a la proporció de joves amb títol universitari.
D'altra banda, en canvi, ocupa la tercera posició en nombre de crims violents i la segona en nombre d'execucions hipotecàries. Irònicament, ocupa la primera posició pel que fa a desocupació: és, amb diferència, l'estat amb l'índex d'atur més alt de tota la Unió."

Roderic Guigó
Centre de Regulacio Genòmica, Universitat Pompeu Fabra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada