dijous, 12 de gener del 2012

Coherència

Diu el diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans:

Coherència
1 f. [LC] [FL] Connexió, relació estreta d’idees que s’acorden entre elles.

Fa pocs dies que el PP va anunciar un augment d'impostos important, entre els quals l'IRPF. Molts analistes i el propi conseller d'economia Mas-Colell van dir que aquesta mesura "asfixiaria" econòmicament Catalunya. Avui els diputats de Convergència i Unió al Congrés d'Espanya han votat a favor de la proposta del PP, i el seu portaveu ha dit que ho feien per "coherència". Esclar que per "coherència" no es queda curt el senyor Montoro, actual ministre d'Hacienda, que en campanya havia dit que una pujada de l'IRPF "generarà ralentització i atur".

Miro més avall al mateix diccionari:
2 2 f. [FIF] Propietat dels fenòmens ondulatoris òptics que consisteix en la constància al llarg del temps de la diferència de fase entre els components monocromàtics d’un grup d’ones, la qual cosa té per conseqüència la producció d’interferències.

Com que després de llegir-m'ho i rellegir-m'ho no li acabo de treure l'entrellat, arribo a la conclusió que la coherència a la qual es referia el senyor Sánchez-Llibre de CiU deu ser aquesta segona accepció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada