divendres, 27 de gener del 2012

Carta al ministre de la Guerra

Fa pocs dies vaig publicar un post on denunciava la vinculació del nou Ministre de la Guerra amb empreses d'armament. Ara fa poc m'ha arribar per correu electrònic una carta adreçada al ministre, que he traduït al català i transcric aquí per qui li vulgui enviar al mal home aquest. L'hi podeu fer arribar per correu electrònic a infodefensa@mde.es, o per correu ordinari a Ministerio de Defensa, Paseo de la Castellana, 109 - 28071 Madrid.






Sr. Morenés:

Fa poques setmanes he tingut notícies a través dels mitjans de comunicació que ha estat vostè nomenat Ministre de Defensa. Els mitjans de comunicació informen de vostè dient que “actualment dirigeix la filial espanyola de l’empresa europea de míssils MDBA i, des de fa poques setmanes, de Seguribérica, la firma que s’encarrega de la seguretat dels vaixells tonyinaires espanyols que saquegen els recursos de l’oceà Índic”. També diuen els mitjans que vostè “va ser conseller i fins fa un mes representant de l’empresa Instalaza S.A., fabricant de bombes de fragmentació fins al 2008 que van ser utilitzades per les forces lleials a l’ex líder libi Moammar Al-Gaddafi contra la població civil, segons va desvetllar el diari nord-americà The New York Times”* (http://www.publico.es/espana/413418/morenes-fue-consejero-de-una-firma-que-vendia-bombas-de-racimo).

O sigui, que vostè ha tingut i té interessos personals de tipus econòmic en els conflictes armats, és a dir, en les guerres. És per això que li demano que dimiteixi de manera immediata. Ja calculo que no farà vostè aquest pas que, segurament, també li demanaran moltes altres persones; i suposo que també es voldrà justificar davant de l’opinió pública dient que ve vostè a sanejar els comptes de Defensa i el seu deute colossal d’uns 30.000 milions d’euros.

Però, al marge de les seves possibles justificacions polítiques (que tampoc comparteixo), la seva posició ètica és més que fràgil. Sí, la responsabilitat del seu nomenament és del sr. Rajoy, de manera que aquesta fragilitat afecta encara més al nou president que a vostè, és cert.

Estic segur que molts milions de ciutadans que vam dir NO A LA GUERRA el 2003, quan el PP parlava de suposades armes de destrucció massiva en mans de Saddam Hussein, desaproven i lamenten profundament el seu nomenament com a Ministre de “Defensa” i dubtem que es dediqui a promoure des del Ministeri els objectius de pau i solidaritat internacional en lloc de vetllar pels interessos de les fàbriques d’armament. Com a partidari de la pau i la no-violència, no me’n sé avenir del seu indignant nomenament.


Firma: _______________________________________
Domicili: _______________________________ Localitat: _________________
C.P.:_____
DNI.: _________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada