dimarts, 27 d’abril del 2010

Espelmes per SMS

Qui diu que l'església catòlica està atrapada en el passat, que no es modernitza, que no és capaç d'arribar a les noves generacions? Avui, fent zàpping al Telediario de la 1, parlaven d'un nou sistema segons el qual la catedral de Santiago de Compostela tindrà unes noves espelmes que s'encendran via SMS.


foto: el sistema i l'espavilat que l'ha inventat

Diu que per 1,39€ tens una espelma encesa durant 11 minuts, que segons l'empresa és "el temps necessari per resar des de casa". Pel que he trobat ara per Internet, però, Santiago no és pionera en aquest sentit, perquè Nôtre Dame, Barcelona i alguna altra catedral ja ho tenen. Si la cosa s'estén, potser aviat als diaris trobarem anuncis del tipus: "Oferta, encengui aquesta setmana una espelma a la Catedral de XXX per només 0,99€ els 20 minuts. I per cada 10 enceses, miracle garantit."

A mi se m'ha acudit una idea per aquesta gent de Santiago: que parlin amb la gent de Nintendo i comercialitzin el Camino de Santiago per la Wii. Simplement es tractaria de filmar el recorregut i vendre-ho de manera que el comprador, amb una cinta de caminar i una pantalla gegant, anés fent el camí al ritme que més li convingui, una hora cada dia, un kilòmetre... i cada dia el reprendria allà on l'hagués deixat. Com a penintència valdria tant com el camí de veritat i un cop arribats a la catedral virtual, la consola enviaria un SMS per confirmar l'altre premi: una espelma encesa gratis durant un any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada