divendres, 29 de març del 2013

Religió o no religió, aquesta és la qüestió


Pels qui no pugueu llegir la lletra petita, diu:
"Els fans escoceos de la saga Star Wars estan de sort perquè una llei podria preveure el casament pel ritual jedi. Encara que només és un projecte, amb la nova llei de matrimoni i unió civil podrien ser legals els matrimonis forjats a partir d'aquesta religió sorgida de Hollywood.
Gairebé 400.000 habitants del Regne Unit són jedistes, cosa que transforma la creença en una de les religions no reconegudes més seguides del país. De fet, més que una religió n'és un conjunt, ja que els que la professen afirmen que Star Wars ha begut de religions com el budisme, el taoisme o el sintoisme. El projecte de la nova llei de matrimoni i unió civil permetria la unió també a persones de diferents creences.
Els fans de l'univers creat per George Lucas estan d'enhorabona per les portes que els podria obrir aquesta llei però també l'anunci de noves entregues de la ficció. Tot i això, algunes veus conservadores han rebutjat de ple que s'aprovi la norma. Sobretot han estat representants d'altres religions.
Star Wars no és l'única ficció que ha anat més enllà del culte intel·lectual. Star Trek, per exemple, és encara molt seguida a tot el territori nord-americà i té una legió de seguidors, els trekkies, que la defensen a tota ultrança tot i que fa anys que va acabar la sèrie."

És una notícia digna de sortir el dia 28 de desembre, ara que molts diaris s'han tornat tan avorrits que ja ni tan sols ens regalen la notícia innocentada poca-solta. Però no, la publicaven tot just dissabte passat, en vigílies de la Setmana Santa per allò de posar notícies religioses ara que amb el Papa nou i tota la pesca es porta "lo religiós". És una mica esfereïdor pensar que hi pugui haver realment 400.000 (!) britànics que es "professin" jedistes i que no sigui una broma, o que es vulgui donar a entendre que tots els fans d'Star Wars són jedistes.

Però el que m'ha cridat l'atenció és que hagin estat precisament els "representants d'altres religions" els qui s'hi hagin oposat més frontalment. No veig quin dret tenen els venedors de fum de tota la vida a impedir que un nou venedor de fum posi la seva botigueta al barri. Si de cas, el gran Déu-Mercat ja regularà l'oferta i la demanda.

I per acabar la conya, mirant la foto i veient el titular, se m'ha acudit que potser allò era un 'casament jedi', perquè el del fons sembla una mica un capellà, i el Chewbakka -o com s'escrigui- l'escolanet, però aleshores... què diu la religió jedi dels casaments gais?

1 comentari:

  1. Ara, amb el culte que es comença a fer a Chàvez, aviat tindrem una nova religió a Venessuela. De moment al Madero, ja se li ha aparegut en fora d'ocellet- i no és l'Esperit Sant, que jo sàpiga. En fi, que Déu hi faci més que nosaltres!

    ResponElimina