dijous, 23 d’abril del 2020

La llegenda de Sant Jordi segons el Kleenex

Avui Plujademais fa un viatge al passat per recuperar un fragment del Kleenex, suplement idiota que tancava la revista antimilitarista Mocador i del qual s'encarregaven uns quants centenars de neurones, totes de dins del meu cap (sé que per als lectors del Mocador ja no és cap misteri que l'equip de redacció del Kleenex era jo i prou). El Mocador on sortia aquest va ser el número 17, d'estiu del 1991.


Un historiador anònim simpatitzant del Kleenex ha fet arribar al nostre equip de redacció la següent teoria sobre la figura de Sant Jordi, basada en un estudi a fons de la història de l'època:

No és veritat, com fins i tot il·lustrava una portada del Mocador, que Sant Jordi fos insubmís i el drac fos un símbol de l'exèrcit. ON VAS A PARAR!!! El drac era insubmís, i Sant Jordi un mercenari pagat pel rei. La prova més evident d'això és que Sant Jordi anava armat, i en aquest país les armes sempre les han tingut els militars, no pas els insubmisos. El drac, a més a més, anava al seu aire i es negava a fer el servei militar o la PSS, cosa que irritava el rei en gran manera. El que finalment va fer decidir el rei a enviar el seu mercenari per donar mort al drac va ser l'amistat que unia el drac amb la princesa, amistat que feia que la princesa es replantegés molts temes, i critiqués la política militarista del seu pare, denunciés els foscos interessos econòmics que movien la guerra santa amb els moros, etc. I així doncs, el mercenari del rei, "Sant" Jordi, va assassinar el drac per la seva oposició al militarisme, i la princesa va ser regalada al mercenari com si fos un gerro de flors. És per això que hauríem de reivindicar la figura del drac, i convertir el dia 23 d'abril en una commemoració de la mort d'aquest gran lluitador per la pau que va ser el drac.



I suposo que ja deveu haver endevinat qui era aquest 'historiador anònim', oi? 😜😜

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada