dimarts, 31 de gener del 2017

#SalóSenseExèrcit

Denunciem l’incompliment per part de Fira de Barcelona de resolucions institucionals #SalóSenseExèrcit

Avui reprodueixo a Plujademais un article del blog Desmilitaritzem l'educació que denuncia com la Fira de Barcelona es desentén de la resolució de 2015 del Parlament de Catalunya que ja vaig comentar que instava a no permetre la presència de l'exèrcit en fires com la de la Infància i la Joventut -cosa que sí que es va aconseguir aquest any- o la de l'Ensenyament, entre altres. En aquest segon cas sembla que no només no ha de desaparèixer l'estand de l'exèrcit sinó que tenen previst ampliar-lo de 35 a 100 m2.

Des de la campanya Desmilitaritzem l’Educació volem denunciar que Fira de Barcelona hagi acceptat mantenir i ampliar l’espai destinat a l’exèrcit al Saló de l’Ensenyament, contra la voluntat popular recollida i expressada per l’Ajuntament de Barcelona i el Parlament de Catalunya.

Considerem que acceptant la presència de l’exèrcit s’està ignorant la Resolució 1141/X, de 16 de juliol de 2015, i la Moció 55/XI de 14 de juliol de 2016, aprovades pel Parlament de Catalunya, així com la Declaració Institucional del Plenari del Consell Municipal de Barcelona de 26 de febrer de 2016, acords institucionals que donen resposta a les mobilitzacions de les entitats que treballem al territori per la pau i per preservar els espais lliures de militarisme.



Considerem que les fires educatives de qualsevol tipus han de servir per oferir al jovent opcions per fomentar la creativitat, el pensament crític i fomentar el valor de la pau, precisament perquè són entorns on esperem formar en alternatives a les que ens dona el món actual. Per això, no són el lloc per reclutar i mostrar que els exèrcits són la norma en un món col·lapsat de conflictes.

També volem denunciar el discurs que l’exèrcit és una sortida laboral més, afirmació que considerem completament allunyada d’allò que realment vol dir entrar a l’exèrcit i tot el que això pot comportar.

Desmilitaritzem l’Educació som una plataforma que aplega més de 70 entitats vinculades al foment de la pau i l’educació que ens mobilitzem per fer del món de l’educació i tot el que l’embolta un espai de pensament que potenciï el pacifisme actiu i el pensament crític. És per tot això que reivindiquem espais educatius desmilitaritzats com part d’una educació on les armes no siguin normatiltzades -com es fa i es permet amb l’entrada de l’exèrcit en contextos educatius com el Saló de l’Ensenyament.

Per tot el que hem exposat demanem a la Fira de Barcelona que compleixi amb les resolucions institucionals i amb les demandes de la comunitat educativa i del món de la pau.

Desmilitaritzem l’Educació es continuarà mobilitzant per crear espais educatius lliures d’armes i exèrcits.

PD: Si teniu twitter no us esteu d'entrar, donar suport, difondre i tot el que es pugui fer amb el 'hashtag' #SalóSenseExèrcit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada