dissabte, 28 de desembre del 2013

No al cementiri nuclear de Solanes!!!


Aquests dies s'ha rebut la confirmació que l’Agència Espanyola de l’Energia Nuclear (AEEN) està considerant seriosament la possibilitat de muntar un Centre Provisional d’Emmagatzematge de Residus Radioactius (CPERR) al nostre municipi, Sant Feliu de Codines, concretament a la zona del turó de Solanes per la banda que no es veu des del poble. L’aprovació definitiva de l’emplaçament d’aquesta instal•lació es decidirà en Consell de Ministres el proper dilluns 30 de desembre, per poder-la publicar ja al BOE i iniciar-ne les obres a partir de la primavera del 2014.

L’AEEN valora molt positivament la relativa proximitat de Sant Feliu de Codines amb les centrals nuclears d’Ascó i Vandellòs, i també la possibilitat de situar a Catalunya un CPERR –el que es coneix popularment com un “cementiri nuclear”- que podria rebre també residus de les centrals nuclears de la resta de l’Estat espanyol, així com de les centrals del sud de França.

És per això que des de la recentment creada coordinadora Sant Feliu Antinuclear s'ha decidit organitzar a corre-cuita una xerrada informativa, amb la presència de Manel Coderch –especialista en la matèria i habitual tertulià del Matí de Catalunya Ràdio- i Toni Altalaió –membre de l’associació ecologista vallesana ANDENC. Aquesta xerrada, on s'espera comptar també amb la presència de l’alcalde Pere Pladevall, tindrà lloc aquest DISSABTE 28 DE DESEMBRE, A LES 19 HORES a la sala d’actes del Centre Cívic La Fonteta.

Atesa la urgència de la situació, s'agrairà la presència de tothom que s'estima Sant Feliu de Codines i sobretot es demana que se'n faci la màxima difusió entre la gent del poble, perquè només amb una massiva mobilització popular es podrà aturar la instal•lació d’aquest cementiri nuclear, que no cal dir que tindria unes repercussions molt negatives per al medi ambient i el benestar dels santfeliuencs i santfeliuenques.

2 comentaris:

  1. Gràcies per fer-te'n ressò al teu blog, Marc. Malauradament, la data triada per a la xerrada (28-12, dia dels Innocents) va fer que corregués per Facebook i tal que era una innocentada i no s'hi va presentar ningú. Esperem que quan es faci públic en els mitjans de comunicació la gent reaccioni, tot i que potser ja serà massa tard.
    Cordialment,
    Lluís Garrofer
    Portaveu de Sant Feliu Antinuclear

    ResponElimina