dimecres, 9 de març del 2011

Las Noticias de la 1 o 'no hi ha ningú més cec que aquell a qui no li deixen veure'

D'entrada reconec que no sóc tan masoquista com per mirar Intereconomía i veure com insulten la intel·ligència dels espectadors, però de vegades sí que passo per les notícies de la TVE quan s'acaba el TN de TV3.

Avui hi ha hagut dues notícies que m'han cridat especialment l'atenció per la manera 'intereconòmica' d'enfocar-les. La primera es referia al fet que justament avui fa deu anys que es va acabar la mili (que està anul·lada però no abolida, pel que han dit. Ai, ai, ai...).

Jo ja m'imaginava que difícilment comentarien res de la insubmissió o ni tan sols de l'objecció de consciència, però el que tampoc m'esperava és aquest reportatge feixistoide de nostàlgia militarista que semblava escrit per la Generalíssima Chacón. Es veu que la mili era una cosa guapíssima, súper divertida i plena d'anècdotes, i que la van anul·lar -que no abolir- no se sap ben bé per què. Entre els personatges que en un bonic acte pagat amb els impostos dels ciutadans -i que segur que incloïa un bon tiberi- han sortit a l'estrada a recordar com s'ho van passar de bé: Emilio Butragueño, buc insígnia en el seu dia del Real Madrid i ara directiu d'aquest club; Cándido Méndez, sindicalista vertical que cada dia tinc més clar que té dos collons drets i cap esquerre, i que ha afirmat que fa pocs anys li havia dit al seu fill que llàstima que ja no hi hagués mili, perquè li hauria recomanat de fer-la.



Després, una colla de militarots i la pròpia Chacón pontificaven sobre el paper humanitari de l'exèrcit, que es veu que és una de les institucions més ben valorades pels espanyols (coses de la propaganda) i donaven les gràcies a tots els pringats que havien passat per la mili, que semblava que hi haguessin anat voluntaris. I com els del PP s'han de queixar per tot, sortia el portaveu pepero a queixar-se que no haguessin convidat en Trillo a aquest dinar de gorra com ex ministre de la Guerra. L'excusa psoecialista era que no havien convidat tots els ex ministres per estalviar. Esclar que posats a estalviar potser es podrien haver estalviat tot l'acte sencer.


Ni mili ni vanili

Evidentment, ni mitja paraula de la contestació que es va aconseguir no només contra la mili i la Prestació Social Substitutòria, sinó que s'havia arribat a aconseguir que un percentatge prou important (crec que el 31%) es declarés en una enquesta del Periódico en contra fins i tot de l'exèrcit. Ara, però, i després d'una important despesa en propaganda patriòtico-militar, se suposa que la massa borrega valora positivament el paper de les Fuerzas Armadas, encara que a l'hora de la veritat un percentatge important dels soldats siguin estrangers als qui han promès la nacionalitat espanyola si sobreviuen al nou servei militar mercenari. Potser estaria bé que els ciutadans sabessin realment el que costa de mantenir l'exèrcit, amb l'obligació per estar a l'OTAN d'enormes despeses anuals en armament que no es poden retallar encara que s'estigui retallant tota la resta (educació, sanitat, serveis socials...).

--------------------

La següent notícia ja era d'esports, que em volia recrear novament amb la victòria d'ahir del Barça contra l'Arsenal per 3-1. Aquesta no l'havia escrit la Chacón, sinó algun merengue recalcitrant, i evidentment han posat l'accent en l'absurda expulsió del Van Persie. Jo em vaig emprenyar força amb l'àrbitre quan el va expulsar, perquè sabia que seria l'excusa perfecta de mals perdedors de l'Arsenal d'un partit que igualment hauríem remuntat. No han dit res del penal al Messi a la primera part, ni cap referència a l'arbitratge nefast del partit d'anada (gol mal anul·lat que hauria estat el 0-2, penal a Pedro no assenyalat), i fins i tot han tingut els collons de posar la part de les declaracions d'en Guardiola on deia que entenia que poguessin estar emprenyats per l'expulsió, però no la continuació on precisament en Pep feia referència a les jugades abans esmentades.

I com a remat, buscant la polèmica, unes declaracions de l'Eric Abidal dient que volia a quarts de final l'Olympique de Lyon perquè voldria dir que hauria eliminat el Real Madrid, sense fer la més mínima menció al fet que precisament l'Abidal és francès i a més havia jugat cinc o sis anys a l'Olympique. De vegades et fan dubtar si estàs veient una televisió de tot Espanya o Telemadrid.

Per acabar, us deixo un enllaç de vídeo amb el primer gol del Barça, el megagolàs del Messi aixecant la pilota per damunt del porter i afusellant després.

"http://forum.rojadirecta.es/showthread.php?118180"

Per veure'l, haureu de fer cut'n'paste, perquè no sé per què no me'l deixa posar com enllaç a vídeo.

2 comentaris:

  1. Tot és segons el color del cristall amb el qual es mira -que dirien ells en castellà castís. O no hi ha ningú més cec que el que no hi vol veure. O el: Ladran, pues cavalcamos! I el catalaníssim: que es fotin -pel futbol-. quan a la mili gairebé el mateix.

    ResponElimina
  2. Si vols veure el Lineker i el Venables babejant sobre aquest gol durant la mitja part:

    http://www.youtube.com/watch?v=nAPm3FNVUn4

    ResponElimina