dissabte, 10 de març del 2012

Amandrai i la màgia negra

Aquest dimecres dia 7 va fer sis anys que es va morir un músic excepcional, el malià Ali Farka Touré, i és per això que, amb alguns dies de retard perquè no trepitgés l'homenatge a la meva mare, adjunto el link perquè pugueu gaudir d'un dels seus temes que més m'agraden: AMANDRAI.



Aquest tema, que al disc original Talking Timbuctu tocava conjuntament amb el guitarrista nord-americà Ray Cooder, en aquesta ocasió l'acompanya l'ngonista també malià Bassekou Kouyaté (ngonista vol dir que toca l'ngoni, aquest curiós instrument de corda africà que veureu al vídeo). Com podreu observar, el més destacat del clip és precisament el "duel" entre la guitarra d'en Touré i l'ngoni d'en Kouyaté.

I per acabar, hauria volgut afegir la lletra traduïda de la cançó, però no he trobat enlloc la lletra en cap idioma, ni tan sols el significat de la paraula Amandrai. Si algú troba res al respecte, o té el disc original i hi surt la lletra en anglès o francès, agrairé enormement que me la feu arribar (no cal que la traduïu al català, ja ho faria jo).

1 comentari:

  1. Del "Talking Timbuctu" no en tinc l'original, però en en altres discs, com "Radio Mali" o "The Source", hi ha cançons cantades en quatre idiomes diferents: songhai (la majoria), tamaschek, peul i dogon.
    En algun web he vist que tradueixen Amandrai com a "germà".

    ResponElimina