divendres, 19 de juliol del 2013

Badalona, així era i així és


Fa unes setmanes, em van passar una feina des de l'editorial madrilenya Temporae, especialitzada en llibres de fotografies antigues, consistent a corregir la part catalana d'un llibre bilingüe que combina fotos antigues i modernes de Badalona escrit per la badalonina Facu Martínez de la Concepción.

Tot i que mentre feia la feina només tenia els texts i per tant m'havia quedat amb les ganes de veure les fotos que explicaven aquells peus de foto, molt amablement des de l'editorial me'n van fer arribar un exemplar, i ara corresponc des d'aquest humil blog fent-ne una mica de propaganda. Malgrat que la portada mostri un fotomuntatge antic/modern, a les pàgines interiors del llibre s'hi mostren fotos antigues amb les seves corresponents equivalents modernes, com a l'exemple següent.


El llibre són 89 pàgines com aquesta que he triat més o menys a l'atzar, la majoria dels anys 60 i 70 i algunes de més antigues, com aquesta que és de l'any 1940, on es veuen diverses parts de Badalona, l'antiga i la dels anys del "desarrollismo", també n'hi ha de la famosa nevada del Nadal de 1962. Un llibre que pot resultar curiós i interessant per als badalonins o per a tota aquella gent que tingui alguna mena de relació sentimental amb aquesta ciutat costanera, com jo mateix, que la meva primera nòvia era de Llefià i filla de la immigració, com imagino que n'és l'autora del llibre.



1 comentari: