divendres, 24 de maig del 2013

L'església del segle XXI?

Per a tots aquells catòlics de "bona fe" (com ara la meva mare), que confien que algun dia l'església es modernitzi i s'han il·lusionat per exemple amb els primers discursos "esquerranosos" del Papa Francesc, avui els diaris es fan ressò d'una notícia que els descoratjarà força, i és que el cardenal Rouco-Varela, estendard de l'església més carca i franquista, ha contractat vuit exorcistes davant "la gran demanda que està rebent l'arxidiòcesi de Madrid dels seus fidels, i de la feligresia d'altres diòcesis que no tenen exorcistes, demanant ajuda per alliberar-se de possessions demoníaques, o bé d'influències malèfiques (amarratges, màgia negra de bruixes, mal d'ull, tiradors de cartes i esoterismes diversos, inclòs el reiki)".

La nena de la pel·li L'exorcista que en castellà deia la famosa frase "¿Has visto lo que hace la guarra de tu hija?"

Segons la notícia, els capellans que faran d'exorcistes "tenen com a missió enfrontar-se cara a cara amb el diable" i "estan en un període de formació accelerat", suposo que entre altres coses ja deuen haver vist L'exorcista i les seves seqüeles deu o quinze vegades. El més greu del cas, però, és que els capellans encara es creuen el que fan i, tal com denuncia la revista científica Materia, fan exorcisme a malalts mentals i potencien la seva malaltia en fer-los creure que estan "posseïts".


Curiosament, a la foto que sortia avui al diari Ara de l'esperpèntic cardenal Rouco-Varela hi surt una creu al darrere on s'hi pot llegir "Ego sum lux mundi", en llatí "Jo sóc la llum del món", però sembla evident que amb gent com ell i els integristes de totes les religions la humanitat no avançaria pas cap a la llum sinó cap a un obscurantisme medieval d'allò més esgarrifós.

5 comentaris:

  1. es veritat que la realitat supera la ficcio.
    No conexia aquest bloc, l´he vist al ara.cat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ara que ja el coneixes, espero que el segueixis i hi deixis algun comentari de tant en tant.

      Elimina
  2. Si se quieren enfrentar con los demonios que se acerquen a un espejo estos señores.

    Un abrazo.

    ResponElimina
  3. La próxima noticia será que el P.P. aprueba la refundación del Tribunal del Santo Oficio de la Inquisición...

    ResponElimina
  4. Si hagués de creure per gent com el Rouco ja faria temps que hauria desertat. Jo crec en l'església de molts mossens de base, que he conegut, molt gent gent, i sàvia. Molts d'ells catalanistes de pedra picada. I de tants cristians que estan a primera fila del treball per als altres, com Càritas, Arrels, Banc d'Aliments etc. I sobretot crec en l'església de Jesucrist. Estic segura que avui també trauria el fuet, com contra els mercaders del temple, i el primer que rebria seria en Rouco. Ja ho va dir: Ai dels qui escandalitzen!

    ResponElimina