dijous, 31 de gener del 2013

Catalunya independent... i sense exèrcit!

Com ja vaig anunciar en l'últim post, avui dimecres dia 30 de gener ha passat una cosa molt més important que el partit de semifinals de copa entre el Real Madrid i el Barça, i és que s'ha presentat públicament el manifest signat per una colla de patums i personalitats de tots els àmbits demanant que la futura Catalunya independent prescindeixi de l'instrument més nefast que tenen la majoria dels estats del món: l'exèrcit.
Aquest manifest, que podeu llegir fent clic en aquest enllaç, queda ara obert perquè s'hi pugui adherir tothom que consideri lloable aquest objectiu.
També en aquest altre enllaç podeu veure la notícia reproduïda a Vilaweb, que també aporta un parell de vídeos, un on la Lídia Pujol llegeix el manifest (per si a algú li fa massa mandra llegir), i l'altre on el filòsof Josep Maria Terricabras i el pacifista i primer objector polític de l'estat espanyol del segle XX, el Pepe Beúnza, ens ofereixen les seves opinions.
M'agradaria afegir, i també remetent-me al meu últim post, que el Pepe Beúnza destaca que l'Assemblea Nacional Catalana hagi acordat assolir l'objectiu de la independència per mitjans pacífics, cosa que els hauria de fer reflexionar -i rectificar- sobre l'error que significa haver creat una 'sectorial' de defensa amb la idea de dissenyar un futur exèrcit i serveis secrets catalans, que no necessitem per a res.



Aquí la idea era fer una "estelada" amb el fusell trencat en lloc de l'estel, però la meva imperícia amb el disseny gràfic m'impedeix fer res més reeixit. I cal dir que la idea original va ser del Sergi Rodríguez, insigne insubmís rosinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada