divendres, 28 de desembre del 2012

Els cims invencibles


Per fi, amb uns quants mesos de retard sobre la data d'edició prevista inicialment, arriba a les llibreries de Catalunya l'última novel·la de la Carme Meix, Els cims invencibles - Entre Pàndols i Cavalls, una novel·la ambientada en la Guerra Civil a les Terres de l'Ebre. De moment tot just n'he llegit les primeres pàgines, on l'autora ens presenta els diferents personatges -un grup de noies de Gandesa, una parella d'enamorats de Barcelona, un rellotger de San Francisco...- que d'una manera o altra es veuran implicats o esquitxats o afectats per aquests fets històrics.

Com sempre, l'autora aprofita el seu gran domini del català per regalar-nos una prosa rica, d'aquesta que tant es troba a faltar a les novel·les de periodistes, ex cantautors i altres bestioles mediàtiques que lamentablement darrerament copen els premis i les llistes de vendes d'això que se'n diu "literatura" gràcies a les males arts del màrqueting. També com en altres ocasions que ha ambientat els relats a la seva Terra Alta natal, l'autora combina el català normatiu amb el 'gandesà' dels personatges de la seva terra amb una gràcia insuperable.

Bé, de moment no en puc dir gaire cosa més. Quan me l'hagi acabat ja en faré la crítica amb coneixement de causa. I, evidentment, recomano a tots els lectors de Plujademais que us el compreu i, encabat, deixeu un comentari en aquest post explicant què us ha semblat.

1 comentari:

  1. Gràcies pels elogis! Ja se sap que ningú no es profeta a casa seva, però de vegades...

    ResponElimina