diumenge, 9 de desembre del 2012

Raons per entendre la davallada electoral de CiU tot prenent un cafè amb llet

Ja fa dies que van passar les eleccions, i tot i que des de Madrid han volgut veure la causa de la davallada electoral de CiU en el seu pas al sobiranisme, aquí a Catalunya sabem que la política neoliberal de retallades de drets socials, privatitzacions i afavoriment de les elits econòmiques (La Caixa, Abertis, etc.), a més de l'aparició de diversos casos de corrupció, és el que ha fet que alguna gent optés per no votar-los i passar el seu vot a altres opcions menys ambiguament sobiranistes com ara ERC.

També em sembla curiós això de la llei d'Hondt, que un partit perdent 90 mil vots, com va perdre CiU, perdi 12 diputats, i en canvi un altre amb més de 120 mil vots, les CUP, només tregui tres parlamentaris.

Us deixo un vídeo dels periodistes de Cafèambllet que explica algunes coses de la política de CiU que si haguessin estat difoses més àmpliament per la premsa potser haurien fet que fossin més de 90 mil els vots perduts pel senyor Mas. De la mateixa manera que segurament n'haurien perdut el PSC i el PP si no ens haguessin amagat el cas Mercuri de corrupció urbanística a l'ajuntament de Sabadell fins a, curiosament, pocs dies després de les eleccions.


Caldrà esperar que el nou govern rectifiqui a temps el rumb i no ens porti, com diuen la gent de Cafèambllet, a ser una república bananera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada