dilluns, 18 de juliol del 2016

Versions de heavy metal

Ja ha plogut molt des que jo era un adolescent i em vaig aficionar a una música relativament 'moderna' que en deien heavy metal. Tant de temps, de fet, que els grups que jo escoltava llavors es podrien considerar autèntics dinosaures i han donat lloc a tota mena de versions d'allò més extravagants, de les quals avui us n'ofereixo una petita mostra a Plujademais.

Tots els grups que hi veureu els podeu buscar al YouTube, perquè tots tenen moltes altres versions, tant de heavy com d'altres tipus de música rock.


Començaré pels Van Canto, un grup alemany que fa versions 'a cappella' i que ja va pel quart disc editat. D'ells us deixo la versió de Battery dels Metallica. Veureu que l'únic instrument real és la bateria i que tota la resta són invents vocals, especialment divertides les ganyotes del que fa el 'solo de guitarra'.



Després també hi ha els grups de violoncels, com els Apocalyptica, que van començar fent versions de Metallica però després també n'han fet d'altres grups, i els Two Cellos, un duet croat una mica més 'pallassos' que combinen amb molta gràcia la música clàssica i el heavy metal, i dels quals us deixo una versió de The Trooper dels Iron Maiden.


Molt curiós i estèticament estrafolari és el grup de folk finès Steve'n'Seagulls, dels quals deixo aquí una versió de Thunderstruck dels AC/DC, tot i que també s'atreveixen amb els Iron Maiden (molt recomanable la versió de Run to the Hills), Black Sabbath, Metallica, Pantera...



Si us pensàveu que havíem arribat al límit del frikisme metàl·lic és que no coneixeu els bielorussos Stary Olsa, que fan versions amb instruments medievals de Metallica, Iron Maiden, Red Hot Chili Peppers o Pink Floyd entre d'altres. O dels mítics Deep Purple, en aquest vídeo de Child in Time.



Però potser us semblarà més friki encara veure una banda de robots, els Compressorhead, tocant l'Ace of Spades dels Motorhead...


Com que és més que possible que existeixin altres grups que es dediquin a fer versions originals de heavy metal, si en coneixes cap que no estigui en aquest recull pots deixar l'enllaç en un comentari a aquesta entrada o enviar-me'l a marc(arrova)barrobes.cat. Potser algun dia hi haurà una segona part d'aquest recull.

Mentrestant, sacsegeu violentament el cap i feu unes banyes amb la mà esquerra mentre gaudiu d'aquesta selecció.

2 comentaris:

  1. Molt bons!
    A mi m'agraden molt els Steve'n'Seagulls

    ResponElimina
  2. Genial la versió de Child in Time! Ara veig que els Deep Purple tenien molt de monjos gregorians!
    Un recull fantàstic, Marc.

    ResponElimina