dijous, 31 de desembre del 2015

Born to lose, live to win...

...and die a legend. Ahir 29 de desembre va morir als 70 anys una autèntica llegenda del heavy metal, el Lemmy Kilmister, cantant, baixista i líder indiscutible del grup Motörhead, una banda que potser més que heavy feia rock'n'roll pur i dur, com li agradava dir al propi Lemmy.





Sí, és veritat que no era guapo, i també -com podreu sentir en els vídeos que adjuntaré com a homenatge- que tenia una veu ronca i gens melodiosa. Però també és veritat que va convertir els Motörhead en el grup més fiable de la història del heavy, potser perquè sempre es va allunyar d'experiments i tots els seus discos (23) sonen a "Motörhead".


I a continuació uns quants vídeos... El primer, Stay Clean, del disc Overkill (1979)



El segon, la seva cèlebre aparició a Els joves tocant Ace of Spades, del disc homònim (1980).



El tercer, Killed by Death, del disc No Remorse (1986)


I per acabar, Electricity del disc que acabaven de treure aquest 2015 -Bad Magic- i la gira del qual havia de passar per Barcelona el 4 de febrer del 2016. És una llàstima, perquè després de més de vint anys de no anar a un concert així gran, ja havíem quedat una colla per anar-los a veure ("abans que es morin", que dèiem de broma) i ara ja no serà possible.





Sí, Lemmy, a nosaltres ens va quedar una cara semblant quan vam saber que eres mort... per sort la teva música viurà per sempre, si més no mentre existeixi YouTube, on podeu trobar moltíssims més vídeos, concerts en directe, etc.


1 comentari: