dijous, 16 de juny del 2011

A qui li interessa la violència?

Sóc el primer que penso que qualsevol lluita popular ha de ser no-violenta, perquè l'Estat té el monopoli de la violència i perquè fins i tot sense violència els poders fàctics condemnaran els moviments que s'hi oposen titllant-los de violents. Ara bé, moltes vegades és el propi govern, a través de l'actuació directa dels seus 'policies secretes', qui mira de desacreditar com a violents els moviments que s'hi oposen.

Com a mostra, podeu veure aquest vídeo, gravat ahir, dimecres 15 de juny al matí, davant del Parc de la Ciutadella.

Aviat, algun altre dia que tingui més temps m'estendré més en el tema de la violència i la noviolència.

3 comentaris:

  1. Estic d'acord amb tu, encara que moltes vegades cal fer un considerable esforç per no caure en la seductora sortida d'una necessària violència compensatòria aplicada als que tenen el monopoli de la violència nua, com aquests que apareixen en el vídeo, o els de la soterrada violència quotidiana d'hipoteques usureres, desallotjaments i retallades de prestacions bàsiques.

    Totes les rates estaven atemorides a l'hemicicle i s'esquinçaven les vestidures, i la violència diària de l'atur i la manca d'oportunitats?, Que passa amb la diària obscenitat del seu malbaratament i robatori?

    Fills de puta tots!!

    ResponElimina
  2. És veritat, Claudio, i per això deia que algun dia d'aquests que tingui més temps miraré d'estendre'm sobre aquesta violència que tu comentes.
    Aprofito per felicitar-te perquè cada dia escrius millor el català. Com t'ho fas?

    ResponElimina
  3. Sembla que els 'demòcrates' del senyor Puig han mogut els fils perquè el vídeo desaparegui del YouTube. Avui dijous es pot veure aquí.

    http://www.ara.cat/el_radar/indignats-insinuen-infiltrats-provocant-aldarulls_3_500379958.html

    A veure quant dura.

    ResponElimina