dimarts, 28 de juny del 2011

Els nous invasors

Em permeto de copiar vilment (i és que les confiances fan fàstic) la foto i la idea d'un post del bloc 1977Voltiosdel Claudio Barragán perquè la foto m'ha semblat d'un simbolisme esfereïdor, esbalaïdor i clarivident. L'artista anònima (si més no, ni jo ni el Claudio sabem com es diu) ha decidit adaptar el monument als nous temps, com diu la frase en búlgar "canviant amb els temps".



Ara ja no són els sòviets els qui envaeixen Bulgària en nom de la llibertat, sinó els símbols del capitalisme ianqui, encapçalats per Superman, el Pare Noel, el Capità Amèrica, el pallasso de MacDonalds i uns quants més.

6 comentaris:

  1. És que sembla que està condemnat a patir constants invasions, resulta gairebé impossible mantenir impermeable, o són despotismes polítics, despotismes mentals o una coca cola i patates fregides ...

    ResponElimina
  2. Doncs jo, què voleu que us digui, prefereixo que m'envaeixin els papanoels que no pas els tancs, i els que em coneixeu ja sabeu que odio els papanoels (http://www.barrobes.com/nadala/)
    La idea del canvi de look de l'estàtua és brillant, això sí.

    ResponElimina
  3. Tots diem pestes de la invasió dels americans, però tots anem amb texans! I visionem pel·lícules seves. I escoltem la seva música i etc etc. No som una mica hipòcrites?

    ResponElimina
  4. És la gran mentida del 'somni americà', de voler viure com maharahàs, per damunt de les nostres possibilitats i sobretot de les possibilitats del planeta. I no t'enganyis, Edu, que el papanoel també té al darrere tot un arsenal de tancs i bombes nuclears.

    ResponElimina
  5. Jo prefereixo que no m'envaeixin, ni tancs ni supermans ni pares noels.

    ResponElimina
  6. "El papanoel també té al darrere tot un arsenal de tancs i bombes nuclears"? No fotem, això sona a demagògia antiamericana comunistoide del temps de la Guerra Freda. La indústria cultural americana busca un mercat el més ampli possible, igual exactament que la de qualsevol altre país. Ara que s'intenta vendre la cuina catalana a tot el món, creus que els altres països també ho entendran com un intent amenaçador d'invasió cultural?

    ResponElimina