divendres, 27 de maig del 2011

El gran plaer d'escoltar els savis

El Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans -conegut generalment com el DIEC- defineix savi com "que té la ciència d’alguna cosa, que posseeix molts coneixements" i també com "Que té la integritat del seny". I quan aquest savi sap transmetre amb senzillesa i entenedorament els coneixements que té per donar una lliçó de seny als qui l'escolten, un no pot deixar de preguntar-se com és que ens deixem governar per burros, per avars, per mediocres amb afany de protagonisme i no fem cas a les lliçons dels savis.


I un dels savis que tenim a Catalunya és l'Arcadi Oliveres, president de Justícia i Pau, i malauradament una d'aquelles veus que clamen en el desert de la minoria, mentre la majoria es deixa entabanar per venedors de fum.

Aquests dies de revolta i d'indignació, el savi Arcadi Oliveres va anar a la Plaça de Catalunya de Barcelona, i en poc més de tres quarts d'hora va dir un munt de veritats que tothom hauria d'escoltar, aplicar-se i actuar en conseqüència.

Si us voleu il·luminar, només cal que feu clic aquí per accedir al vídeo que s'ha penjat al YouTube amb la seva brillant intervenció. Realment és un plaer escoltar-lo, i un incentiu per sortir al carrer, o a la plaça de torn i compartir la seva llum amb altres indignats, a veure si som a temps de salvar el planeta i la humanitat abans que els polítics, banquers, militars i altres criminals de la seva mena acabin amb tot.

1 comentari:

  1. Són coses que et fan pensar, i indignar. Però és allò de "Qui li posa el cascavell al gat?"

    ResponElimina