dijous, 1 de juny del 2017

Alto el foc a l'Albera!

Pels qui no ho conegueu, el Massís de l'Albera és la part dels Pirineus més orientals que delimita l'Alt Empordà amb la Catalunya Nord, i és una zona espectacular de muntanyes relativament baixes (la més alta fa 1.200 metres) amb unes característiques de flora i fauna úniques, que de fet en bona part formen part de la Xarxa Natura 2000. Un lloc que seria paradisíac si no fos... pel puto exèrcit espanyol!

Des de l'any 1978, l'exèrcit va expropiar unes 1.400 hectàrees d'aquest territori per fer-hi una cosa tan execrable com un camp de tir, de manera que fa gairebé 40 anys que els veïns dels pobles propers (Espolla, Sant Climent Sescebes, etc.) han d'aguantar, a més de la pèrdua de terrenys de cultiu i forestals, la molèstia de les pràctiques amb bombes de tota mena. Per si fos poc, a la zona també hi ha dolmens i restes megalítiques -algunes amb marques de metralla, argh!!!-. 

I evidentment, allà on hi ha agressions i injustícia, sorgeixen moviments rebels de protesta!


En aquest enllaç al Punt Avui podeu trobar un article que explica els motius que han dut a la campanya Alto el Foc a l'Albera. I a banda, i això ja ho hauria d'haver penjat fa temps perquè va ser el 12 d'octubre de l'any passat, aquí va una mostra de fotos d'una caminada popular reivindicativa a la qual vaig tenir el goig d'anar i on vam coincidir, entre centenars de persones més, amb velles glòries del Moviment d'Objecció de Consciència (MOC) i del moviment antimilitarista d'arreu de Catalunya.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada