dijous, 19 de maig del 2011

Crisi? Quina crisi?

Després d'una temporada ja una mica llarga que ens parlen de crisi, que veiem com cada vegada hi ha més gent a l'atur, com la morositat s'ha disparat fins a límits alarmants, i en canvi els grans bancs i les grans empreses privatitzades els anys 80 i 90 ens mostren sense cap mena de vergonya les xifres dels seus beneficis, uns anys en els quals la classe política decadent i caduca demana sacrificis a la ciutadania i anuncia retallades en els drets bàsics de la població (sanitat, educació...), ara ens arriba una nova 'contesa electoral' i els fanals del país se'ns omplen fins a la nàusea amb els caretos dels canditats a les alcaldies com si res no passés.



Sempre m'ha sorprès desagradablement la falta de vergonya dels polítics a l'hora de tractar els ciutadans com si fóssim idiotes, com si no en tinguéssim prou amb quatre cartells en llocs estratègics i la propaganda que ja ens envien a casa per saber que hi ha eleccions. Potser fins i tot deuen pensar que veure 24 vegades seguides la cara de l'alcaldable X al teu carrer et pot induir a votar efectivament aquell candidat, i no pas al contrari.

Al meu poble, Sant Feliu de Codines, hi ha una quantitat enorme de cartells amb la cara de l'alcalde psocialista Pladevall, potser fins i tot més que votants hi ha al poble. No es queden gaire enrere la resta de partits, els convergents amb el seu lema "una nova manera de fer" (¿de fer què, la punyeta?), els pressumptes 'nouvinguts' de Solidaritat, que presenten un ex regidor convergent de Sant Hilari Sacalm -Lluís Planas- (si això és la 'gran esperança blanca' del país anem fotuts), o els d'ERC mirant d'amagar-se sota unes noves sigles ara que s'han reagrupat amb Reagrupament però alhora que es vegi que continuen sent ells. Ai, sí, em descuidava el PP. Per sort, al meu poble no hi ha ni mig militant del PP i això ens estalvia veure els seus horribles cartells ("Centrats en tu", per dissimular que són l'extrema dreta), ni tampoc els 'nazis' de PxC. El PP, però, sí que presenta llista a Sant Feliu, per allò de cobrar pels 4 vots que puguin treure, i a la llista no hi ha ni un sol veí del poble. No hauria d'estar prohibit, això?


Foto 'piratejada' de la pàgina Web de El Periódico, on es veuen alguns dels 'joves' indignats de la Plaça Catalunya

I mentre els polítics van badant, parant la mà al gran capital per treure'n algun càrrec de conseller d'algun banc o caixa o gran corporació de l'energia, esperant amb fe devota que tornin els "bons temps" que mai no tornaran de creixement insostenible a costa de la salut ambiental del planeta, la gent comença a deixar veure la seva indignació i sorprèn sortint al carrer sense que hi hagi cap títol de futbol per celebrar. Aquestes manifestacions han sorprès sobretot l'anomenada "classe política" (o "màfia política"), i cada partit fa veure que la cosa no va amb ell, sinó contra algun altre: pels del PP tot es resumeix en protestes contra Zapatero, com si ells no tinguessin cap culpa de la crisi. Els del PSOE, per la seva part, miren de distreure l'atenció i fan veure que "comprenen" els manifestants, fent veure que són "d'esquerres" com ells i que potser en un futur deixaran de fer polítiques de dretes. I després ja hi ha els descerebrats de la caverna mediàtica madrilenya, que tot ho relacionen amb ETA i diuen que els manifestants són "joves antisistema que han tingut contacte amb la banda terrorista ETA" i que estan "entrenats per Segi per fer guerrilla urbana". Aviat els relacionaran amb els atemptats de l'11-M, vaja.

Tot i que tenia el dubte de votar ERC simplement per amistat amb el cap de llista (i perquè segurament si surt elegit serà l'únic contrapunt esquerranós a qui obtingui l'alcaldia), cada cop tinc més clara la meva abstenció i ara mateix m'estic plantejant a veure si trobo algú per muntar una 'cassolada' per demà al vespre en algun punt neuràlgic de Sant Feliu de Codines. Llàstima que no estic ni al Feisbuc ni al Tuíter... Com m'ho faré?

4 comentaris:

  1. A Sant Feliu no hi ha cap CUP?
    Per les properes, podries muntar-ne una...

    ResponElimina
  2. Tal com ho dius sembla que una CUP sigui una construcció de Lego o alguna cosa semblant.

    ResponElimina
  3. La democràcia és el pitjor de tots els sistemes polítics, llevat de tots els altres! No ho oblidéssim! Al menys, aquests, cada quatre anys s'han de "repostular". Jo em vaig passar un munt d'anys de la meva vida veient la carota del Franco pertot arreu, i la veritat...!

    ResponElimina
  4. Sí, mama, però tal com estan pervertint la democràcia els polítics ja no sé si se'n pot dir democràcia. Si un cas se'n pot dir 'partitocràcia', i com que tots estan endeutats fins al coll amb els bancs, potser seria 'plutocràcia' o 'bancocràcia'. Per això a les acampades aquestes es parla de 'Democràcia real ja' i no de que torni el Franco.

    ResponElimina